Kako da parfem traje duže?

Žena nanosi parfem na vrat

Svako od nas se barem nekad zapita kako da parfem traje duže. Ko ne bi voleo da miriše lepo ceo dan? Nošenje omiljenog mirisa sigurno vam može pomoći, ali verovatno ste primetili da mnogi parfemi traju kraće nego što bi ste vi to želeli.

To je zato što svoj parfem ne nanosite na pravi način. Mnogi ne znaju da postoji par „trikova“ za nanošenje mirisa koji pomažu da parfem traje duže. Prvo i osnovno je da svoj parfem morate da skladištite paravilno i da ga držite što dalje od sunčeve svetlosti, vlage i toplote. Ovde ćemo opisati nekoliko saveta za  nošenje i čuvanje parfema pomoću kojih će te poboljšati njegove performanse.

Kako da mi parfem traje duže?

Dužina trajanja parfema na vašoj koži ne zavisi samo od kvaliteta tog istog parfema. Da bi vaš miris trajao što duže, morate se pobrinuti da se parfem što bolje poveže s vašom kožom. Da bi se to desilo, morate da sledite što više uputstava koje ćemo navesti u nastavku.

Kako da parfem traje duže: Zadig & Voltaire This Is Her
Zadig & Voltaire This Is Her
KUPI

Nanesite parfem odmah posle tuširanja.

Parfem će trajati najduže ako se nanese odmah nakon tuširanja, dok su vam pore još uvek otvorene, a telo čisto. Obavezno se osušite pre nanošenja parfema!

Hidrirajte kožu pre nanošenja parfema.

Parfem nikako ne bi smeo da se nanosi na suvu kožu. Suva koža apsorbuje određene mirise iz spoljašne sredine, pa čini vaš parfem slabijim. Prvo nanesite na kožu losion ili mleko za telo neutralnog mirisa i sačekajte da ga koža upije. Potom nanesite parfem. Losion će pomoći da se parfem bolje veže za kožu.

Prvo parfem, onda oblačenje.

Miris treba naneti pre nego što obučete odeću. Parfem najbolje miriše i traje najduže kada se stopi sa prirodnim uljima na vašem telu. Ne želite da bilo koja tkanina ili odeća ometaju ovaj postupak, zato nanesite svoj parfem direktno na kožu.

Kako da parfem traje duže: Giorgio Armani Code
Giorgio Armani Code
KUPI

Parfem nanesite na pulsne tačke.

Miris reaguje na toplotu, pa nanošenje parfema na delove vašeg tela koji su topliji pomaže oslobađanju mirisa. Tako će se miris „rasuti“ po celom telu i postati intenzivniji.  Pulsne tačke nalaze se iza uha, na dnu grla, na zglobovima ruku, unutar lakta, na grudima i iza kolena.

Trik sa vazelinom.

Ako znate da će te neko vreme biti van kuće i želite da izvučete maksimum iz svog parfema, utrljajte malu količinu vazelina na pulsne tačke pre nanošenja. Vazelin je okluziv, što znači da povećava nivo vlage u koži i dodatno je hidrira. Mala količina vazelina će biti dovoljna da vaš miris traje još duže!

Parfem Yves Saint Laurent Black Opium
Yves Saint Laurent Black Opium
KUPI

Ne trljajte zglobove.

Mnogi imaju naviku da nanesu parfem na zglob jedne ruke, a zatim da protrljaju zglobove jedan o drugi. Na ovaj način se razgrađuju hemikalije i gornje note se rastvaraju brže nego što bi inače, te miris brže izlapi. Ako želite da vaš parfem miriše duže, jednostavno ga nanesite na kožu i ostavite da se osuši.

Čuvajte svoj parfem na hladnom, tamnom mestu.

Topla i vlažna mesta ubijaju mirisne molekule vašeg parfema, pa ako vam je stalo do njegove dugovečnosti, čuvajte ga u suvim i hladnim delovima vašeg stana. Nikako parfem ne držite u kupatilu, jer je ono puno vlage. Čuvajte ga u fioci, daleko od direktne sunčeve svetlosti i u originalnoj kutiji za najbolje rezultate.

Čuvajte parfem u originalnoj bočici.

Parfeme je najbolje držati u originalnoj boci sa raspršivačem. Iako je ovo retka pojava, neki ljudi vole da pretaču parfeme u male, fensi bočice. Ovo možda deluje praktično, ali postoji velika šansa da vazduh zasiti vaš miris i promeni njegovu hemijsku strukturu, pa on više nikad neće biti isti.

Parfem Armaf Club de Nuit Intense Man
Armaf Club de Nuit Intense Man
KUPI

Ne mućkajte parfem.

Ovaj savet ide ruku pod ruku sa čuvanjem parfema u originalnoj bočici. Mućkanjem parfema takođe možemo da izazovemo da miris dođe u kontakt sa vazduhom i da skrati njegov vek.

Izaberite snažniji miris

Neki parfemi će prirodno trajati duže od ostalih. Kada tragate za parfemom, birajte onaj čiji su osnovni sastojci malo jači, jer će vam takav parfem duže trajati. Pre kupovine obavezno isprobajte parfem, jer samo tako će te sa sigurnošću znati kako on reaguje na vašoj koži.

Ponekad je manje – bolje.

Često se dešava da ne možemo da osetimo parfem na sebi. Ukoliko dugo koristimo isti miris, može doći do zasićenja, jer se naš nos navikao na note parfema. Ali ne brinite. To što mi ne možemo da osetimo miris, ne znači da ne mogu i drugi. Zato budite oprezni i ne preterujte sa špricanjem.

Kako da parfem traje duže: Giorgio Armani Acqua Di Gioia
Giorgio Armani Acqua Di Gioia
KUPI

Koko Šanel je imala svoja pravila…

Na kraju, možda bi trebalo da poslušate savet Koko Šanel: stavite parfem tamo gde želite biti ljubljeni.

Coco Chanel portret

Klikom OVDE već sada možete da pogledate listu najpopularnijih parfema u našoj online prodavnici i poručite svoj omiljeni parfem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Tokom celog meseca maja imamo dodatno sniženje na pojedine parfeme --> AKCIJA

X